Miksi valita 509 Altitude 2.0 kypäräksi

509 Merkiltä on tullut viimekaudella uutuutena Altitude 2.0 kypärä, miksi juuri tämä olisi erinomainen valinta kelkkakypäräksi?

Altitude 2.0 kypärä on seuraava askel vanhemmasta Altitude mallista, se on muutaman kymmenysgramman kevyempi kuin vanhempi malli, turvallisempi ja siinä on enemmän helpottavia ominaisuuksia (Pöydällä vertailussa olivat mallit kokoa M ja näin ollen kuorikoko nro. 2, Altitude 2.0 on 1240g ja vanha Altitude 1260g). Altitude 2.0 kypärässä on käsinvalettu kuitukuori, se mahdollistaa lujemman mutta entistäkin kevyemmän kuoren ja tämän kehityksessä on käytetty huolellisesti aikaa. 2.0 mallista löytyy vielä hiilikuituinen malli ja Hi-Flow mallit jotka on vieläkin kevyempiä. Ulkopuolella eroja vanhaan malliin myös kerrottakoon, että tuulenohjaimet ovat nyt integroitu kypärän kuoreen, jolloin ei tarvitse enää ostella uusia tuulenohjaimia kuten vanhassa nämä saattoivat hajota risujen iskuista.

Myös suuria muutoksia on tapahtunut kypärän sisäpuolella, uudenlainen EPS-sisävuori joka on entistäkin teknisempi, suojaavampi. Uudet kaiverretut ilmankiertokanavat ovat erinomaisesti viimeistelty, jotta viileää ilmaa tulisi hikisessä kelkkailussa. 2.0 mallissa on kätevät On/Off ilmanotto kytkimet lipan alapuolla jotka ovat helppokäyttöiset, ei tarvi enää tuskailla talvisuojauksien poisteluissa taukopaikalla, vaikkakin nämä olivat erinomainen lisäys myös vanhassa Altitudessa.

Tärkeimpiä ominaisuuksia näiden lisäksi, ovat myös uudet sisäpehmusteet, niitä ei voi liikaa hehkuttaa, ne ovat teknistä materiaalia ja laadukasta semmoista, kypärä tuntuu erinomaiselta päässä, pehmusteet siirtävät kosteutta ja toimivat paremmin myöskin kosteana kuin vanhemmassa Altitudessa. Uusi, paranneltu ja tietysti irroitettava neopreenisuoja naamalle, joka on pakko myöntää istuvampi ja paremman oloinen. Tässä neopreenisessa kasvosuojassa on myös rei'itetyt aukot suun kohdalla jotta hengittävyys ja ilmanotto olisi parempaa, reiät eivät kuitenkaan suoraa kohtaa päivänvaloa ja kylmää viimaa joka tulee oikein suuresta leukaosan aukosta jottei naama jäätyisi, vanhassa Altitudessa ei ole rei'itetty tätä kasvosuojaa ja ilmansaanti on hieman tukalampaa. Molemmissa malleissa on kuitenkin Fidlock magneettilukko, se on turvallinen ja nopea kypärän kiinnitystapa josta on vaikea luopua jos on päässyt sen makuun.

509 kypäriin kuten tähänkin 2.0 malliin tietysti istuu 509 lasit, eli mitkä tahansa 509 lasit sopivat ja näitä suosittelenkin kaveriksi ostoskoriin.

509 Altitude 2.0 on erittäin onnistunut kypärä, vanha malli oli hyvä kypärä. Mutta uusi 2.0 on vienyt rimaa taas korkeammalle ja on vieläkin täydellisempi kypärä kelkkailuun.

-Kalle