509 Altitude 2.0 vai Altitude ?

509 merkki laittoi tällä kaudella reseptit uusiksi Altitude kypärän osalta, se tulee korvaamaan vanhemman Altitude mallin. Vanhempi Altitude malli on kuitenkin ollut hirmuisessa suosiossa. Miksi juuri Altitude 2.0 olisi erinomainen valinta kelkkakypäräksi?

Kun nostetaan pöydälle molemmat kypärät, Altitude ja Altitude 2.0. Ulkonäössä on paljon eroavaisuuksia, uusi Altitude 2.0 ei näytä läheskään samannäköiseltä kuin edeltävä malli ja siinä on ensivilkaisulla ehkä oudon sulavat linjat verrattuna vanhaan malliin, mutta kuitenkin kun siinä ei ole ulkoisia "erillisiä" tuulenohjaimia kuten vanhemmassa mallissa, vaan ne ovat tavallaan integroitu kuoreen, niitä ei myöskään tarvitse olla ostamassa jos semmoinen sattuu rikkoutumaan.

Okei, suoraan sanottuna ulkonäkö on hieman kuin uusi Altitude olisi käynyt salilla, se on jykevän näköinen, mutta silti se on muutaman kymmenysgramman kevyempi kuin vanhempi malli (Vertaillussa olleet mallit kokoa M ja näin ollen kuorikoko nro. 2, uusi Altitude on 1240g ja vanha Altitude 1260g). Tämä johtunee siitä, että Altitude 2.0 kypärässä on käsinvalettu kuitukuori, se mahdollistaa lujemman mutta entistäkin kevyemmän kuoren ja tämän kehityksessä on käytetty huolellisesti aikaa. Tästäkin mallista löytyy vielä hiilikuituinen malli joka on vieläkin kevyempi. Myös suuria muutoksia on tapahtunut kypärän sisäpuolella, ja voi pojat ja tytöt minkälaisia muutoksia. Uudenlainen EPS-sisävuori on oikea taidonnäyte, entistäkin teknisempi, suojaavampi ja sen ilmankiertokanavat ovat erinomaisesti viimeistelty jotta viileää ilmaa ryntäisi ideaalisesti hikisissä jumppailuissa. Uudessa Altitude 2.0 mallissa on kätevät On/Off ilmanotto kytkimet lipan alapuolla jotka ovat helppokäyttöiset, eli bye bye talvisuojauksien poistelu taukopaikalla, vaikkakin olivat erinomainen lisä myös vanhassa Altitudessa.

Tärkeimpiä ominaisuuksia näiden lisäksi, ovat myös uudet sisäpehmusteet, niitä ei voi liikaa hehkuttaa, ne ovat teknistä materiaalia ja hienoa semmoista, kypärä tuntuu erinomaiselta päässä, pehmusteet siirtävät kosteutta ja toimivat paremmin myöskin kosteana kuin vanhemmassa Altitudessa. Uusi neopreenisuoja naamalla on myös, pakko myöntää paremman oloinen ja materiaalina on käytetty uutta miellyttävämpää tuulenpitävää kangasta, sisäpuolella jotta myös ilmakin virtaisi paremmin on uudessa mallissa sisäpuolella kasvosuojassa rei'itetyt aukot suun kohdalla jotta hengittävyys ja ilmanotto olisi parempaa, eivät kuitenkaan suoraa kohtaa päivänvaloa ja kylmää viimaa joka tulee oikein suuresta leukaosan aukosta jottei naama jäätyisi, vanhassa mallissa ei ole rei'itetty tätä kasvosuojaa ja ilmansaanti voi olla tukalampaa. Molemmissa malleissa on kuitenkin Fidlock magneettilukko, se on turvallinen ja nopea kypärän kiinnitystapa josta on vaikea luopua jos on päässyt sen makuun.

509 kypäriin tietysti istuu 509 lasit, eli mitkä tahansa 509 lasit myös istuvat uuteenkin Altitude 2.0 kypärään. 

Summa summaarum loppuun kiteytettynä. Altitude on hyvä valinta kelkkailuun vieläkin, mutta uusi Altitude 2.0 on vieläkin erinomaisempi, turvallisempi ja mukavempi kypärä päässä. Itse valitsin Altitude 2.0 kypärän tottakai sen uusien ominaisuuksien takia kuten turvallisuus ja säädettävät on/off kytkimet, mutta tärkeintä itselle olivat nämä erinomaiset sispäpuolen pehmusteet, niiden avulla kypärä vain istuu paremmin omaan kalloon ja pehmusteet eivät ole yhtä karheat kuin edeltävässä mallissa sekä toimivat entistäkin paremmin kun hiki alkaa nousta pintaan.

-Kalle