Kohti kevättä

 

Aurinko paistaa lämpimästi, vesi virtaa asfaltilla ja tien pinta on vielä hiekkainen. 

Tämä on monille ensimmäinen ajokerta kauden alussa ja vaikka tuntuukin moottoripyörällä ajaminen vielä tutulta, voi kauden alku olla kaikista vaarallisin ajankohta moottoripyöräilyyn. Aamulla on edelleen paikoitellen jäätä, risteyksissä oleva hiekka on liukasta, jolloin eturengas voi lipsahtaa ja lumi tien reunoilla vielä jäähdyttää ajokeliä vaikka aurinko paistaisikin.

Tässä korostuvat varsinkin mukavat, miellyttävät ajovarusteet, jotta moottoripyöräkausi voidaan aloittaa niin että siitä voidaan nauttia. Mukavat ja hyvin istuvat ajovarusteet antavat varmuutta ja huomio ei siirry huonosti istuviin ja kylmiin varusteisiin. Se on myös turvallisuusasia, haluat saada kaiken huomion kohti tietä ja tiellä liikkuvia kohtaan, jos äkkitilanne tulee ja kaadutaan, olipa se sitten petollisissa olosuhteissa tai ei, niin silloin toivotaan että ajovarusteet ja niiden suojat ovat oikeassa kohdassa ja suojaavat oikeita alueita, sama koskee myös tietysti kypäriä ja tässä oikean kokoinen kypärä suojaa käyttäjää päähän kohdistuvilta iskuilta oikein. 

Motoristien ajovarusteet ovat muuttuneet ja jatkavat muuttumista koko ajan, teknologiat ja patentit kehittyvät jolloin voidaan luoda entistäkin monipuolisempia ja myös turvallisempia ajovarusteita jokaiseen olosuhteeseen, esimerkiksi kuka olisi uskonut että myös jonain päivänä tulee yksi kerroksiset ajofarkut jotka kestävät hankausta paremmin kuin nahkahousut. Kypärissä hyödynnetään hiilikuitu ja dyneemakuitu sekoituksia, jotka ovat markkinoiden yksiä lujimpia ja kevyimpiä kuituja ja niillä on erittäin hyviä iskuenergioiden lievennyskykyjä. Tekstiiliasujen vedenpitävät kalvot parantuvat ja niiden kankaat ovat kriittisissä kohdissa vahvempia jolloin ne suojaavat paremmin, lämpövuorissa käytetään erilaisia hengittäviä menetelmiä kuten iXS valmistajalla CYNIX vuori. Sekä myös itse CE-suojat kehittyvät paremmin istuviksi ja suojaavammiksi.

Ajovarusteet kehittyvät ja niitä on monipuolisesti jotta motoristin keskittyminen olisi olennaisessa eli ajamisessa, se on ajovarustevalmistajien tavoite. Myös muoti ja uniikki ulkonäkö on moottoripyöräilessä olennainen osa, vaikka jotkut voivat pitää asiaa turhanpäiväisenä niin eikö moottoripyöräily ole ollut aina ja tulee olemaan osa kapinallista meininkiä, vapauden ja itsensä ilmaisua. Sekä kun kruisaillaan kyläilemään tai käymään kahvilassa, tarviiko aina pukeutua mustaan panssaripukuun.

Valikoimastamme laaja kattaus varusteita jokaiselle motoristille ja pyörämallille. Nahka ajovarusteita, tekstiili ajovarusteita ja urbaaniin maastoon sulautuvia ajovarusteta. Kypäriä löytyy myös monenlaisia, umpikypäriä, avattavia ja avokypäriä. Edustamme mm. iXS, GMS, Premier, Held, Biltwell, MT Helmets, SIXS, Scoropion, Timeless ja West Coast  Choppers merkkejä

Mielestäni ajovarusteet kannattaa valita juuri pyörämallisi mukaan, millaisen pyörän omistat, millaista ajoa ajat ja millaisia ominaisuuksia pyörässäsi on. Silloin valitset myös oikeanlaiset ajovarusteet. 

Ajovarusteisiin liittyvää blogia on tulossa lisää, jossa tutustumme tarkemmin valikoimamme ajovarusteiden ominaisuuksiin.

 

Autamme ja vastaamme myös parhaamme mukaan ajovarusteisiin liittyvissä asioissa myös yksilöllisesti, jos teillä heräsi kysymyksiä niin laittakaa viestiä meille niin mehän vastataan kun keritään.

info@speedgear.fi

-Kalle SpeedGearilta