SIXS Alusasut käytössä

Viilenevät ajokelit ja talven lähestyminen vaikuttavat motoristeihin, kelkkailijoihin, urheilijoihin ja oikeastaan kaikkiin jotka vain ovesta pihalle astuvat. Meidän verkkokaupassamme on myytävänä SIXS alukerrastoja tähän kylmyyden tai hikisyyden tuskaan, viime kelkkakaudella tämmöistä DBX kypärähuppua pääsin kokeilemaan keväthangilla ja olihan kyseessä ihanteellinen huppu. DBX on kevyt ja joustava huppu joka istuu miellyttävästi päässä, sekä hengittävyys oli se mikä jätti suurimman vaikutuksen, nimittäin DBX ja DBXL ovat valmistettu erittäin ohuesta, mutta silti kestävästä ja joustavasta kangassekoituksesta. SIXS Carbon underwear nimellä menevät mallistot sisältävät hiilikuitua, mikä erottuu muista markkinoilla olevista alusasuista.

Muistin virkistykseksi tästä mahtavasta hengittävyydestä oli myös pakko ostaa kyseisen merkin alukerrastoa kokeiluun, mitä olen käyttänyt nyt jo urheilussa, ulkoilussa ja moottoripyöräilyssä. TS3 paita mikä minulta löytyy on ensikerralla todella joustava, sitten asettuessaan se istuu vartalonmyötäisesti. Kaikki SIXS alusasut on muuten valmiiksi pesty ja valmiina käyttöä varten. Istuvasta alusasusta vielä se että, Nämä SIXS asujen vartalonmyötäiset istuvuudet eivät ei ole ollenkaan huono asia, vaikka jos olet tottunut löysempään aluspaitaan, nimittäin näin varmistetaan paras mahdollinen kosteudensiirto ja lämmönsäätely. SIXS paitani ei ole myöskään rypistynyt käytön jälkeen tai alkanut haisemaan pahalle, juuri kuin niitä markkinoidaankin eli ne siis säilyttävät muotonsa ja voisi sanoa että ne ovat ihanteelisia pitkiin reissuihin, joissa voi olla vaatteiden pesupaikat vähissä.

Harrastellessani lenkkeilyä, olen aina valinnut tämän paidan alle, koska se toimii nerokkaasti lämmittäen ensin ovesta pihalle mentäessä. Hiki kun rupeaa enemmän virtaamaan, en edes käytännössä huomaa tätä paitaa päällä. 

SIXS TS3 paita on myös korkeahkolla kauluksella ja suojaa mukavasti kaulaakin kylmältä viimalta.

SIXS paita ja housuvaihtoehtoja on monia erilaisia ja niinkuin pitää ollakkin erilaisiin tilanteisiin. Kuitenkin tämän italialaisen ihmeen materiaali on venytettäessä huokoista kangasta ja se jos mikä hengittää. Kylmälläkin kelillä tämä on todistanut olevansa huomattavasti parempi ja lämpimämpi kuin perinteinen puuvillainen paita, vaikkakin on hengittävä. 

TS3 on mielestäni hyvä vaihtoehto jos etsii aluspaitaa vaihteleviin olosuhteisiin, se toimii kesällä, syksyllä ja jopa talvella, tämä voisi olla erityisesti panssareita pitävien kelkkailijoiden mieleen. Kuumemmille keleille, erityisesti moottoripyöräilyyn on taas puolestaan TS2L joka on kevyempi versio ja miellyttävämpi valinta kun lämpötila näyttää 20 astetta ja yli. Windstopper versiot ovat taas kylmempiin keleihin optimaalisia. SIXS valmistajalta löytyy vielä erikseen Merinovilla versioita, joissa yhdistyy tekninen materiaali, hiilikuitu ja merinovilla (vahva suositus kylmien kelien kelkkailijoille)

Jos sinulla heräsi kysymyksiä liittyen aiheeseen, niin älä epäröi laittaa meille viestiä osoitteeseen: info@speedgear.fi

-Kalle